Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz B (1050 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
KRDM napisał:
luj napsał
Zona szuka pracy...mezowi!

Skoro on taki gulowaty,to zmien meza!Szybciej znajdziesz prace dla siebie!

Takie durne gadanie też jest nie zdrowe...

Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj!!!

Siedź gdzie siedzisz jak Ci dobrze a najlepiej siedź cicho...

Rany... dziecka nie zabieraj, nigdzie nie jedź... a w ogóle to po co żyjesz...

Niestety ale twój mąż z takim doświadczeniem I bez znajomości języka to kiepsko z praca. Łatwiej w Angli bądź Holandii i tobie też znając tylko angielski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
D M
(KRDM)
Wiking
Nikt nie mówił, że będzie łatwo...

tutaj łatwo też nie jest...

a nie tacy "fachowcy" bez szkół i języków pojechali w świat i zarabiali i zarabiają...

tyle, że wszystko jest przepełnione ignorancją... zwłaszcza nasz naród to ma we krwi...

dlatego mówię są Polacy i "polaczki" poza granicami Polski....

i Polacy się ze mną zgodzą, że "polaczki" wyrobiły nam "renomę", mało tego... "polaczki" potrafią za granicą traktować Polaków jak najgorsze śmieci... i tu właśnie ci ignoranci...

dlatego miałam nadzieję, i cały czas mam, że znajdzie się ktoś, komu zechce się czegoś dowiedzieć...

a co do umiejętności i doświadczenia, to przecież można robić cokolwiek, pakować, sprzątać, pilnować ... itp...

ja też jestem po studiach (jednolitych mgr)... i co z tego... mogę jechać sprzątać, byle mieć na życie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
i tu właśnie ci ignoranci...

Ignorancja to jest niezapoznac sie z dostepnoscia prac w Norwegii... Ludzie moze i wyjezdzaja sobie w swiat i dostaja prace ale w Niemczech, Holandii, Anglii etc. ALE nie w Norwegii.... Tutaj nie ma takiego rynku pracy....

Oczywiscie istnieja specjalisci od rynku pracy ktorzy moga cos zalatwic.... lecz na forum takowych nie ma.... inaczej juz dawno temu by ktos zarobil 50 000 NOK za zalatwienie mojemu kuzynowi ktory zna angielski pracy spawacza (ma certyfikaty TIG, MIG, MAG oraz wieloletnie doswiadczenie w MAN).... tutaj kompletne informacje: www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2...y_od_znajomosci.html

Wiec jesli ktos nie jest inzynierem z odpowiednia specjalnoscia (typu odwierty morskie np.) to zadna praca tu nielezy i nieczeka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
W sumie rynek pracy w Norwegii nie jest duze, moze oficjalna stopa bezrobocia jest niska, ale w to sie nie wlicza pracownikow tymczasowych. W zeszlym roku w NAV bylo zarestrowanych 32 tys. imigrantow/gjestearbeiderow poszukujacych pracy. A ofert jest w sumie ok 14 tysiecy na cala Norwegie.

PS
Niepracujacych Norwegow jest ok. 90 tysiecy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
M. M.
(M12tri)
Nowicjusz
DM KRDM ile jesteś w stanie zapłacić za pracę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
D M
(KRDM)
Wiking
SENTIX napisał:

Przykro to slyszec ale przez to ze ludzie sa dla siebie wilkami zagranica kazdy zaczyna byc taki sam....i nie ma sie czemu dziwic w Polsce tego nie widac ale tu jest tak naprawde zajebista konkurencja we wszystkim miedzy rodakami ..........>Radzenie zebys ty wyjechala pierwsza jest glupota .... facet szybciej znajdzie prace

... dlatego chciałabym, żeby pierwszy pojechał... z resztą nawet nie ja jak On sam tego chce... teraz tyra cały Boży dzień za parę groszy... do domu przychodzi się wyspać...

... to nie jest jakaś moja fanaberia, moda na wyjazdy czy nie wiem jak to inaczej nazwać... ja też nikomu nie chcę niczego zabierać...

bardzo chciałąbym tylko, żeby było nas stać na NORMALNE życie...

a ile jestem w stanie zapłacić za pracę... tyle ile mam- mogę oddać swoje długi

takich co im trzeba na dzień dobry płacić za kontakty w Polsce jest na pęczki... dziękuję...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Moja koleżanka też chciałaby przyjechać do Norwegii , może z czasem bym jej pomogła ze znalezieniem sprzątań , ale gdy poinformowała mnie że z chłopakiem to powiedziałam nie , nie stać mnie żeby utrzymać 2 osoby , dać kąt, żarcie , i pomóc szukać , takim historiom przepraszam ale mówię nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
monia37 napisał:
Moja koleżanka też chciałaby przyjechać do Norwegii , może z czasem bym jej pomogła ze znalezieniem sprzątań , ale gdy poinformowała mnie że z chłopakiem to powiedziałam nie , nie stać mnie żeby utrzymać 2 osoby , dać kąt, żarcie , i pomóc szukać , takim historiom przepraszam ale mówię nie
a znasz tego chłopaka
może by się przydał do czego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
KRDM napisał:
jak już nie po kierunku doświadczenia to jak wygląda sprawa z pracą przy pakowaniu czegoś, sortowaniu itp... ???
Watpie, ze znajdziesz taka prace. W Norwegii nie ma prawie przemyslu, no i z tej okazji nie ma za bardzo co pakowac czy sortowac, moze jedynie w lecie kapuste na polu.
Pracy w Norwegii jest wiele, ale dla ludzi znajacych norweski i majacych jakies odpowiednie kierunkowe wyksztalcenie. Bez tych papierow, to jestescie niewykwalifikowana sila robocza i to obojetnie ile macie doswiadczenia w wykonywaniu danej pracy.
Ogolnie bez papierow i znajomosci jezyka wasze szanse na znalezienie tu pracy sa strasznie slabe, macie natomiast duze szanse na stracenie ostatnich oszczednosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
KRDM napisał:
potrafi dużo...
pracował i po budowach swego czasu, i jako monter inst. sanitarnych, instalacje Wod-Kan-C.O, kilka lat na produkcji wiązek elektrycznych, 8 lat jako lakiernik przemysłowy, lakiernik samochodowy...
jest dobrym fachowcem, bardzo robotnym...
tylko też nie potrafi...
języków ;(

umie.... ale nie ma papierkow.....
chce...... ale nie potrafi sie porozumiewac z innymi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok